Monday, April 02, 2007

ΤΡΟΜΟΣ και ξερό ψωμί!

Η Βαρκελώνη αναπλάστηκε με τους Ολυμπιακούς της.

Το Σίδνεϋ αναπλάστηκε με τους Ολυμπιακούς του.

Το Πεκίνο αναπλάθεται για τους Ολυμπιακούς του.

Και η Αθήνα καταστρέφεται από τους Ολυμπιακούς της.

Και τους Παναθηναϊκούς της, επίσης.

Με έναν εικοσιπεντάχρονο νεκρό χωρίς αιτία, τα όρνεα της μαζικής δήθεν ενημέρωσης κράζουν ακατάληπτα και ακατάπαυστα από τα τηλεοπτικά παράθυρα νίπτοντα -και ξύνοντα- τα γαμψά τους νύχια.

Παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο για το έγκλημα που σχεδιάζεται, οργανώνεται και εκτελείται από τα αφεντικά τους.

Το έγκλημα της χειραγώγησης και διαχείρισης των μαζών με τη μέθοδο της μαζικής τρομοκράτησής τους.

Ένας λαός τρομοκρατημένος, με την ατομική ψυχολογία να υποτάσσεται στη μαζική υστερία, ένας λαός χωρίς ηθικό και ηθική, καθοδηγείται ευκολότερα και ανέχεται πολιτικές, ‘προϊόντα’ και ενέργειες της όποιας εξουσίας που ο καθένας ξεχωριστά δεν θα ανεχόταν ούτε για λεπτό.

Κι εμείς, οι πενηντάρηδες, μεγαλώσαμε σε γειτονιές και χωριά, στην παρέα που ‘ξυνόταν’ για πετροπόλεμο με την κάτω γειτονιά, στο Στρατό όπου φτύσαμε αίμα στο καψόνι, στην πόλη που αγρίευε τις νύχτες.

Κι ούτε από Ράμπο ξέραμε, ούτε από Εξολοθρευτές και άλλα τέτοια βίαια Αμερικάνικα πρότυπα.

Έναν Καραγκιόζη αν βλέπαμε, της σφαλιάρας και της υποταγής.

Κι όμως, ήμασταν πρόθυμοι ν’ ανοίξουμε το κεφάλι του πιτσιρικά που θα τολμούσε να περάσει από το ‘δικό μας’ δρόμο.

Γιατί η βία, ως επίδειξη της δύναμης, είναι βασικό ένστικτο του κάθε ανθρώπου για την επικράτηση και την επιβίωση.

Και η πολλαπλασιαζόμενη Δύναμη σε μια ομάδα πολλαπλασιάζει και τη δυναμική της βίας.

Αυτό εκμεταλλεύονται σήμερα αυτοί που ξέρουν πώς να διαχειριστούν προς όφελός τους τα ‘άλματα’ στην επιστήμη της Ψυχολογίας.

Έπεσαν όλοι οι ειδήμονες πάλι, οι ίδιοι που είναι σεισμολόγοι, στρατηγικοί αναλυτές, ιστορικοί, γιατροί, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι και ουφολόγοι, και τα έχουν βάλει με την κοινωνία, με τα ανήθικα και βίαια πρότυπά της που αποπροσανατολίζουν τους νέους, με την ανεργία, τα ναρκωτικά, τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που απελπίζουν τους νέους…

Δεν λένε, βεβαίως, ότι, παράλληλα με όλα αυτά, και σε πολύ μεγαλύτερο συγκριτικό βαθμό, λειτουργεί και μια άλλη κοινωνία. Χιλιάδες νέοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, με τη μουσική, με την παράδοση, με την Τέχνη.

Χιλιάδες νέοι ασχολούνται με τις σπουδές τους, την ίδια ώρα που μερικές δεκάδες αλληλοξυλοκοπούνται καθοδηγούμενοι και, με διάφορες μεθόδους, ‘υπνωτιζόμενοι’ για να γίνουν πρώτη, εύκολη και μοναδική είδηση στα κανάλια των μεγαλοεργολάβων.

Που έτσι κρατούν όμηρους την τρομοκρατημένη κοινωνία και τους ακόμα πιο τρομοκρατημένους πολιτικούς, κάθε ‘χρώματος’, που ‘αναδεικνύονται’ ανίκανοι να αντιμετωπίσουν μια εικονικά γιγαντωμένη βία.

Τόσο τρομοκρατημένους που ούτε τα χρέη των μεγαλοεργολάβων καναλαρχών τολμούν να απαιτήσουν… Τα χρέη που είναι χρήματα του κάθε τρομοκρατημένου πολίτη!

Αυτοί οι μεγαλοεργολάβοι των ΜΜΕ είναι το χειρότερο καρτέλ που εκβιαστικά ΠΑΡΑΓΕΙ και ‘διανέμει’ το χειρότερο προϊόν, αυτό της ‘ελεγχόμενης ενημέρωσης’.

Στην ίδια ποιότητα, στην ίδια σειρά, με τους ίδιους μαϊντανούς στα τηλεπαράθυρα, στην ίδια ‘συσκευασία’.

Επιτροπή ανταγωνισμού γι αυτό το καρτέλ υπάρχει; Ένας εισαγγελέας μη τρομοκρατημένος;

Και τι να πει κανείς, τώρα, στη χαροκαμένη μάνα του εικοσιπεντάχρονου;

Για ποιόν ‘έπεσε μαχόμενος’ ο γιος της;

Για την πολυεθνική MOTOROIL και το πολυεθνικό MEGA του Παναθηναϊκού Βαρδινογιάννη;

Για την πολυεθνικότερη INTRACOM, και τα κανάλια και εφημερίδες του Ολυμπιακού Κόκκαλη;

Ή, μήπως,

Για τη συνέχιση της τρομοκράτησής της δικής μας και της ομηρίας των πολιτικών από τα μεγαλοεργολαβικά τους -των ίδιων!- κανάλια της Τηλετύφλωσης;

Θα τολμήσει κανείς να της πει την αλήθεια;

65 Comments:

At Mon Apr 02, 11:04:00 PM, Blogger christina said...

Τα ΜΜΕ επηρρεάζουν τις μάζες ή οι μάζες βρίσκουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά τους μέσα από τα ΜΜΕ;

 
At Mon Apr 02, 11:08:00 PM, Blogger o kairos said...

Μου επιτρεπεις να βαλω την υπογραφη μου κατω απο το κομματι σου;Και να σου πω,οτι τοσα χρονια μεσα στην πολιτικη αναλυση και στο αγωνιστικο πεζοδρομιο δεν ειχα ποτε σκεφτει,οτι η διαφορα μεταξυ του δικου μας πετροπολεμου,οπου δεν κυκλοφορουσε κανεις χωρις χρησιμοποιημενο σουγια επανω του,και των σημερινων συγκρουσεων ηταν ακριβως,οτι εμεις σφαζομασταν αυτοβουλως για το αντριλικι ΜΑΣ.Και για κανενος αλλου αρχηγου,εργολαβου,πολιτικου,θεου,ιδεο
λογου,καθοδηγητη την εντολη.Οπως σημερα.Κι αυτο,ειναι η ξεφτιλα της προσωπικοτητας.Να σαι καλα καπετανιε.

 
At Mon Apr 02, 11:09:00 PM, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Tελικα ποσο τυπολατρικα αντιμετοπισαμε και αυτο το θεμα;;;

 
At Mon Apr 02, 11:35:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Όταν η ανθρώπινη ζωή ως αξία αποκτήσει τη θέση που της πρέπει, τότε πολλές από τις ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου αλλά και μεγαλύτερα γεγονότα όπως πόλεμοι, λιμοί κα θα έπαυαν να μας απασχολούν.

 
At Tue Apr 03, 12:56:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Passer by, οι μάζες άγονται και φέρονται. Άλλη ψυχολογία διέπει τη μάζα και άλλη το άτομο. Οι μάζες δεν βρίσκουν δικαιολογίες γιατί, απλά, δεν σκέφτονται! Ενεργούν τυφλά και κατευθυνόμενα από σκεπτόμενους....
Αν υπάρχει κάποιος που να το θέσει πιό επιστημονικά, θα έκανε μεγάλο καλό σε όλους μας.

ΚαπτανΚαιρέ, απ' το πεζοδρόμιο είναι βγαλμένη και η θεωρία...
Όταν ήμασταν μικροί, ούτε η Ψυχολογία είχε κάνει τα άλματά της τα σημερινά...
Η υπογραφή σου στο γραπτό μου με τιμάει γιατί στον τρόπο που σκέφτομαι έχεις συμβάλλει κι εσύ με την πένα σου όπως και αρκετά παλιότερα καθαρά μυαλά και χέρια του συναφιού σου!

Πρέζα μου, και το θέμα αυτό το παρουσιάζουν, το μεγεθύνουν, το ξεχειλώνουν, με τον τυποποιημένο τρόπο που το καρτέλ επιβάλλει. Με τη μεγιστοποίηση της φρίκης και του τρόμου. Με την αναμόχλευση της στάχτης για να διατηρείται η φωτιά. Φαντάζομαι τα σαρδόνια χαμόγελα των Διευθυντών Ειδήσεων, θυμάμαι έναν ταλαίπωρο ρεπόρτερ που τον έπιασαν τα κλάμματα μπροστά μου γιατί τον ξέχεζε ο Αρχιδιευθυντής που δεν ζουμάριζε στις μάνες που έκλαιγαν τα παιδιά τους στο ατύχημα του Γιάκοβλεφ στη Θεσσαλονίκη και εξαγριώνομαι πια με τον Χουλιγκάνο Πρετεντέρη να εξανίσταται για τη βία στα γήπεδα! Σκάω!

diplomate, μα, μας απασχολούν γιατί ΕΜΕΙΣ δίνουμε την αξία που πρέπει. ΑΥΤΟ εκμεταλλεύονται (επιστημονικότατα) οι επιτήδειοι και μας κάνουν πατητές στη φρίκη και στον τρόμο!
Θα ξενυχτήσω για να δω την Ανατολή σήμερα. Το χρειάζομαι.

 
At Tue Apr 03, 01:13:00 AM, Blogger industrialdaisies said...

"(...) Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες (...)" Όχι καθαρά, τα άπλυτα, των άλλων... Τα δικά μας είναι προς επίδειξη αν είναι να τα προσκυνήσουν οι άλλοι... "(...) Κάγκελα παντού (...)" Αυτά που μας πάσαραν για ασφάλεια κι έγιναν το -ούτε καν χρυσό- κλουβί του εγκλεισμού μας. Την αλήθεια δεν μας τη λέει κανείς, οι φυλακές θέλουν αυταπάτη, άρνηση και παραδειγματισμό. Την αλήθεια αναζητείστε τη κάπου αλλού (σε λεξικά π.χ.). Αν τη μάθουμε θα καταρρεύσουν όλα, αν μας την πουν δεν θα μπορούν να τη φορτώσουν στα άπλυτα κανενός... Καλησπέρα σας.

 
At Tue Apr 03, 07:19:00 AM, Blogger spiretos72 said...

Μα έπεσε μαχόμενος για τα ιδανικά του! Για τις ιδέες του! Για να μπορούν οι σύντροφοί του να στέκονται απέναντι στους εχθρούς τους χωρίς ντροπή και με ψηλά το κεφάλι!

Τώρα αν εσείς δεν συμφωνείται πως αξίζει να θυσιαστεί κάποιος για να ιδανικά του ή αν θεωρείται πως τα ιδανικά αυτά είναι μπασκλασαρία, είναι άλλο θέμα.

(btw, η μοτοροιλ δίνει παραδοσιακά καλό μέρισμα ενώ η ιντρακομ όχι)

 
At Tue Apr 03, 09:16:00 AM, Blogger Lion said...

Δεν μπορει να γινει κοινωνιολογικη αναλυση σε σχολια ενος μπλογκ, γι' αυτο ας δωσω μια πληροφορια και μια γνωμη.

Στην Αμερικη σε διαφορα γκαλοπ, η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτων ισχυριζεται οτι τα εγκληματα στην χωρα τους εχουν αυξηθει τραγικα τα τελευταια 10 χρονια. Οι αριθμοι λενε τελειως το αντιθετο. Τα εγκληματα εχουν αντικειμενικα μειωθει.

Εξηγηση: υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στην πραγματικοτητα (αριθμοι εγκληματων) και σε αυτο που οι ανθρωποι θεωρουν σαν πραγματικοτητα (ειδησεις στην τηλεοραση).

Το ποιον εξυπηρετει αυτο, το ειπες ηδη Ημιαιμε.

----
Δεν νομιζω οτι οι καναλαρχες εχουν ιδιαιτερες γνωσεις ψυχολογιας, ουτε οτι σκεφτονται "πως να μαζοποιησω αραγε;". Λεφτα θελουν και το συναισθημα της δυναμης, της ασυδοσιας. Ο λαϊκισμος, η πολωση, η φτηνια ειναι ο ευκολοτερος τροπος να το πετυχουν.

Και τα προτυπα των "πετυχημενων" λεφταδων / ισχυρων προβαλλονται αναλογα απο τα ΜΜΕ.
Τι κινητρα μπορει να εχει καποιος που διαθετει 100 εκατομμυρια (ευρω παντα) για να γινει προεδρος μιας κλωτσο- / καλαθο-ομαδας;

 
At Tue Apr 03, 10:57:00 AM, Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα!

 
At Tue Apr 03, 11:52:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Το σκηνικό -γιατί περι αιματηρού θέατρου πρόκειται- θυμίζουν τα Ντοκυμοντέρ
"Ακύρηκτος Πόλεμος" όπου αναλύονται τα αίτια της Μαζικής Φοβίας που διασπείρεται απτα ΜΜΕ
Bowling For Columbine

και την ταινία
"Canadian Bacon" (με τον Συγχωρεμένο Candy, τη γυναίκα του Nτάνι Ντε Βίτο Ρία Πέλμαν, τον Άλαν Άλντα )
του Canadian Bacon

Και τα δύο του Micheael Moore

O Χειραγωγημένος Πολίτης ειναι ο Τρομοκρατημένος Πολίτης
Αυτός που εκχωρεί τα δικαιώματά του για την επίπλαστη προστασία του
Ποιος όμως θα τους φυλάξει απτους φύλακες;;

Άσπρος Λύκος

Ημίαμε ..κάτι μου λεει οτι είχες διάβασει την "Ψυχολογία του Όχλου" του Γκουσταβ Λεμπόν..

 
At Tue Apr 03, 12:18:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Να συμπληρώσω στο σχόλιο του Dralion ότι φρικτά εγκλήματα γίνονταν πάντα. Αλλά τώρα έχουν μεγαλύτερη απήχηση, ηχώ. Και ποιός παράγει την ηχώ; Σκέφτεστε κάναν άδειον ντενεκέ, έντυπο ή ηλεκτρονικό; Σωστά!

Οι ταινίες του Ασπρόλυκα, εννοείται, ότι πρέπει να προβληθούν σε σχολεία. Σιγά μην, βέβαια...

Στον Καιρό να σχολιάσω ότι ναι, μεν σφαζόμασταν(-σταν) αυτοβούλως για το αντριλίκι μας αλλά ήταν ακόμα νωπές οι μνήμες των κομμένων κεφαλιών και των σφαγιασθέντων. Όποιος σήκωνε μαχαίρι ήξευρε ότι θα τρέξει αίμα. Σήμερα, Καιρέ μου, νομίζω ότι ορισμένοι βλέπουν τη βία σαν ταινία ή βιντεόγκέιμ: «τον μαχαιρώνω και θα σηκωθεί πάλι». Νομίζω, λέω...

 
At Tue Apr 03, 12:28:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

industrialdaisies, 'Την αλήθεια αναζητείστε τη κάπου αλλού (σε λεξικά π.χ.)'. Μα την αλήθεια την ξέρει ο καθένας μας ξεχωριστά.
Σαν όχλος, δεν έχουμε μνήμη, ούτε κρίση...

spiretos 72, τραγικά αληθινός.

Dralion, καπετάνιε μου, τα ξέρουν και τα παραξέρουν. Αυτά διδάσκονται πια στα management courses, και, βεβαίως, για το κέρδος γίνονται όλα. Ξέρεις τι χρωστάνε οι ΠΑΕ, ΚΑΕ καί ΟΛΑ τα κανάλια στο Δημόσιο; Ποιός χέστης δημόσιος λειτουργός θα τα απαιτήσει;
Και καλά θα ήταν να διέθετε εκατό εκατομύρια στην 'ομάδα'. Διαθέτει είκοσι και ξεπλένει ογδόντα στα 'γραφειοκρατικά'. Απλά πράγματα.

Μαύροπρόβατε, χαίρομαι!

Ασπρόλυκε, δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω πολλά πράγματα στη ζωή μου. Αλλά νοιώθω τυχερός-άτυχος που έχω ζήσει όλα σχεδόν από αυτά που γράφονται....
Και ...παρατηρώ. Από μικρός.

 
At Tue Apr 03, 12:52:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Μαντρόσκυλε, νομίζω ότι η διαφορά που επισήμανε ο Καιρός αφορά στη μη χειραγώγηση και διαχείριση της δικής μας νεανικής βίας από άλλους στον βαθμό που γίνεται σήμερα. Κι εμείς, (ο καιρός κι εγώ) οι πενηντάρηδες δεν είχαμε καμιά εικόνα αίματος. Την είχαν οι γονείς μας, βεβαίως. Αλλά, ασκούσαμε απλά τους νόμους της φύσης...

Παρατηρώντας τις νεανικές παρέες των παιδιών μου, δεν μπορώ να συμφωνήσω στο ότι αντιμετωπίζουν τη ζωή σαν σε βίντεο παιχνίδι. Το αντίθετο θα έλεγα. Εκτονώνουν τη βία τους στις οθόνες και στους καυγάδες τους είναι 'παναγίες' σε σχέση μ' εμάς!
Αυτοί οι χουλιγκάνοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. Μειονότητα είναι και μάλιστα ελάχιστη! Νομίζω.

 
At Tue Apr 03, 12:56:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Δεν κάνω επιδείξη σε τηλεπαιχνίδι Ημάιμε. Όσο για τον Γουστάβ Λεμπον.. θεωρείται κάπως ξεπερασμένος μιας και το βιβλίο είναι στα τέλη του 19ου αιώνα.
Το οξύμωρο είναι ότι παλαιότερα νόμιζα οτι οι αρκετοί συγγραφείς π.χ. σαν τον..συντοπίτη σου είναι υπερβολικοί και ψιλογελούσα με αυτά που έλεγαν
Όταν βγήκα στην αγορά εργασίας, τότε σταμάτησα να γελώ. Τα είδα στην πράξη

Άσπρος Λύκος

 
At Tue Apr 03, 01:03:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ορε, πώς μεταφράζεις τα λεγόμενα; Χαίρομαι που έχω φίλους διαβαστερούς, τα στοιχεία που δίνεις είναι παραπάνω από χρήσιμα και να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ. Απλά σου είπα την αλήθεια μου -δεν ντρέπομαι γι αυτήν, ψιλολυπάμαι που δεν είχα τον χρόνο...- αλλά, δόξα τω Θεώ έχω εσένα εδώ μέσα να αναπληρώνεις τα 'διαβαστικά' κενά μου. COOL!

Πάντως αν δεν τα ζήσει κανείς στην πράξη, δεν τα εμπεδώνει ποτέ του.

 
At Tue Apr 03, 01:12:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Ημίαιμε,
μην κρίνεις εξ ιδίων (παιδιών) τα αλλότρια (παιδιά). Υπάρχουν παιδιά και «παιδιά». Κάποτε, την έπεσαν κάτι χούλιγκαν/μπράβοι μαγαζιών σε ένα μπαράκι που συχνάζαμε και χτύπησαν άσχημα έναν φίλο. Άλλον έψαχναν, αυτόν βρήκαν που έμοιαζε στην περιγραφή και τον κοπάνησαν άσχημα. Τους βρήκαμε (μέσω μεσαζόντων) και ζητήσαμε εξηγήσεις με σκληρό αλλά μη βίαιο τρόπο. Ε, ο τυπάκος που παραλίγο να σκοτώσει τον φίλο μου ήταν ένας άγγελος: από εκείνους τους κολασμένους άγγελους που έφαγαν τον Παζολίνι. Μετανάστης β' γενιάς, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού που έμενε στην Κοκκινιά. Πρόσεξε την αντίθεση: παναθηναϊκός στην Κοκκινιά! Ήθελε να είναι μονίμως «στην απέξω», απόβλητος! Ζήτησε συγνώμη κι εξαφανίστηκε.
Γμτ! Διαβάζω στα «Νέα» ότι οι «ιθύνοντες» της σύγκρουσης ήταν 40άρηδες και βάλε. Και κατεύθυναν τα 19χρονα. Φτου!

 
At Tue Apr 03, 01:26:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Λαμπραντόσκυλε, δεν κρίνω από τα δικά μου (μη τα παραλέμε κι αυτά, μια χαρά νορμάλ παιδιά είναι), κρίνω από την πλειονότητα της νεολαίας της τοπικής κοινωνίας που έχει απ' όλα ποσοτικά και ποιοτικά.Και οι χουλιγκάνοι δεν είναι πλειονότητα ρε γαμώ το.
Το παράδειγμα που έφερες επιβεβαιώνει την διαφορά της ατομικής από τη μαζική ψυχολογία.
Και το τέλος του σχολίου σου επιβεβαιώνει το ποστ μου! Και τον Καιρό! Γουβ! (ν' ακούς τους ...μεγαλύτερους!)

 
At Tue Apr 03, 01:39:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ. Θεωρία και Πράξη αποτελούν πάνε μαζί Ημίαιμε
Τα maximum όρια της πράξης τα καθορίζει η θεωρία που με την συνέχεια καθορίζει την πράξη η οποία ξανακαθορίζει την θεωρία κλπ κλπ.

Διαβάζω γρήγορα τα σχόλια, γράφω ποιο γρήγορα τα σχόλια
λόγω .. work and boss και sorry αν παρερμηνεύονται τα εν τάχυ σχόλια

Aπλά βλέπω να επιβεβαιώνονται κάποια πράγματα που διαβάζω μέσω της πράξης.

Δεν θα έγραφα πράγματα που απλά δεν συνάδουν με αυτά που έχω δει, έχω ακούσει ή έχω ζήσει.

Άσπρος Λύκος

 
At Tue Apr 03, 02:12:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Επί του πρακτέου

Η κάθε γνωστή ομάδα έχει στρατούς.
Ο στρατός της "ξεμπλέκει" τον εκάστοτε ή μέλλοντα "γενναιώδορο"πρόεδρο από δύσκολες καταστάσεις
Πχ από δικαστήρια . Η όταν πλησιάζουνδουλειές του Δημοσίου
Αφού εξασφαλιστεί η Ασυλία από Νόμους - Δικαστήρια , ο κάθε "γενναιοδωρος" πρόεδρος ΔΙΑΠΛΈΚΕΤΑΙ με το Δημόσιο
Παρράληλα βοηθά τους 30-4Οάρηδες οργανωμένους να βρουν δουλειά ή στην δουλειά του ή στο Δημόσιο

Ποιος δεν θυμάται το "Κάτω τα χέρια απτον Κοσκωτά"
Ποιος ξέχασε τα χαρίσματα χρεών του Ευάγγελου Βενιζέλου στους Άρη - ΠΑΟΚ στην τελευταία 1Οετία;
Πείραξε κανένας Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη(που έβγαλε κουμπόυρι και απειλούσε έναν κακομοίρη αστυνομικό οτι θα τον σκοτώσει);

Στους οργανωμένους εισέρχονται μέλη Φασιστικών Οργανώσεων οι οποίοι και στρατολογούν κόσμο
Αυτά είναι εν γνώση της Αστυνομίας, της Πολιτείας αλλά τα "καλά" παιδάκια χρειάζονται σαν αντιπερισπαμός σε άλλα ποιο
επείγοντα προβλήματα. Διεκδικήσεις, πορείες απεργείες. Τα "καλά"παιδάκια βοηθούν ενεργά την αστυνομία στην διεκπαιραίωση
του ..έργου της χωρίς να φαίνεται οτι εκείνη εμπλέκεται .(π.χ. Αντικατάλήψεις σχολών από τους φοιτητές)

Πέρα τουτου υπάρχουν και άλλα πράγματα. Η τρομοκρατία των απλων πολιτών συνάδει με το πνεύμα της εποχής Bush. Oι τρομοκρατημένοι παραχωρούν άρον - άρον τα δικαιώματά τους για μία επίπλαστη προστασία

Κάτσε στα αυγά σου. Η με εμας ή με τους άλλους
Αυτό είναι το νόημα

Άσπρος Λύκος

 
At Tue Apr 03, 02:30:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Άσε, ρε γμτ! Τώρα διαβάζω στο «Βήμα», όπου έχουν «διαρρεύσει» οι καταθέσεις, ότι ορισμένοι εκ των πρωτεργατών των επεισοδίων (από τη μεριά του Ολυμπιακού, καθώς το θύμα έτυχε να είναι Παναθηναϊκός) είναι κανονικά υπάλληλοι του ΟΣΦΠ! Και τους ξέρουν!
Εχω βάσιμους λόγους να υποθέτω ότι άμα το θύμα ήταν κάνα γαυρόπουλο και η ΕΛΑΣ αναζητούσε τους θύτες στο απέναντι χαράκωμα, πάλι θα κατέληγε σε μισθωτούς του ΠΑΟ.
Μιλάμε για κανονικό παρακράτος! Που ζει, απομυζώντας έναν ψευτομισθουλάκο από τους κοκκαλοβαρδινογιανναίους, το Κράτος δλδ!

 
At Tue Apr 03, 02:34:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Υ.Γ.(όπως περίπου έγραψα και στον Μπάμπάκη)

Κάποιες στιγμές γίνομαι ..φουριόζος με τα επακόλουθα λάθη.
Το προτιμώ απ το να νομίζω οτι τα .. ξέρω όλα. Πράγμα φοβερά αγωκεντρικά ηλίθιο σε μία διαρκώς και ταχέα μεταβλητή κοινωνία.
Αν το λάθος δεν κάνει γκέλ πάνω στον άλλο πως θα καταλάβουμε οτι είναι λάθος;
Θα το κουβαλάμε πάνω μας νομίζοντας οτι γνωρίζουμε το σωστό;
Για αυτό έγραψα οτι τα Blogs αποτελούν ελπιδοφόρα εναλλακτική μορφή ενημέρωσης.Είτε σε γνώμες είτε σε γεγονότα είτε σε βιώματα

Με σεβασμό προς όλους
Ανοιχτός για οποιαδήποτε συμπλήρωση / διόρθωση


Άσπρος Λύκος

 
At Tue Apr 03, 02:37:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

"Κάποιες στιγμές γίνομαι ..φουριόζος"

Τις υπόλοιπες από τις κάποιες;
'Πολύ φουριόζος'; :)))) (χεχεχε)

 
At Tue Apr 03, 02:47:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Ημίαιμε
Να απαντήσω ως Υπουργός Τύπου;

1) Απαξιώ να απαντήσω
2) Δεν ομιλώ με απεργούς
3) Δεν απαντώ σε δημοσιεύματα
του κίτρινίζοντος τύπου
αμφίβολης προέλευσης που σκοπό
έχουν να πλήξουν το κύρος μας
και εμέ προσωπικά
4) Σας παραπέμπω σε παλαιότερη
δήλωση
5) Δεν είναι επίπεδο πολιτικής
κουβέντας
6) Έχετε έλλειψη πολιτικού
πολιτισμού
6) Δεν είσαστε κατανοητός
7) Άλλη ερώτηση!!

Άσπρος Λύκος

 
At Tue Apr 03, 05:18:00 PM, Blogger christina said...

@ Ημίαιμος

Οι περισσότεροι τηλεθεατές και αναγνώστες του Τύπου που γνωρίζω είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι, που κριτικάρουν τα όσα ακούν και διαβάζουν.

Μόνο που όταν συζητούν εκτός του άμεσου περιβάλλοντός τους, τα αναπαράγουν και τα διαδίδουν γιατί τους εξυπηρετόύν πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά...

Επιλέγουν δηλαδή πολύ συνειδητά την τρομολαγνεία και καλλιεργούν πολύ συνειδητά την εικόνα του μέλους κάποιας πλατιάς ομάδας-έννοιας στην οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν.

 
At Tue Apr 03, 05:24:00 PM, Blogger spiretos72 said...

Βέβαια και το ερώτημα τι θα πούνε στη χαροκαμμένη κάνα είναι ...κάπως. Λες και το παλικάρι έγινε χούλιγκαν ξαφνικά στα 25 του...

 
At Tue Apr 03, 05:25:00 PM, Blogger spiretos72 said...

χαροκαμμένη μάνα βεβαίως

 
At Tue Apr 03, 05:33:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

@passer-by: μπορεί να νομίζουμε ότι φιλτράρουμε όσα μας σερβίρουν αλλά μην ξεχνάμε ότι ελάχιστα διαμορφώνεται η άποψή μας για την κοινωνία από τη δική μας κρίση. Συνήθως διαμορφώνεται μέσω των ΜΜΕ. Δεν βλέπουμε τον εαυτό μας από το παράθυρο ή τον καθρέφτη, τον βλέπουμε από την οθόνη.
Ως εκ τούτου, αν και όλοι λέμε «Σιγά τον Ευαγγελάτο» λογικό να αντιδρούμε ως Ευαγγελάτοι.

 
At Tue Apr 03, 06:04:00 PM, Blogger christina said...

@ σκύλος της Βάλια Κάλντα

Προσωπικά ξέρω ελάχιστους ανθρώπους που πιστεύουν αυτά που λένε οι ειδήσεις. Εχω μάλιστα την εντυπωση οτι θα πιστευαν ο,τιδήποτε περιέχει συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που τους "συγκινούν" ανάλογα με το χαρακτήρα τους. Η passer by, πχ θα πιστεψει πρόθυμα όλα όσα λέγονται για τις 'σκοτεινές' πλευρές του ίντερνετ και θα κάνει ότι δεν άκουσε πως μπορει να βρει εκπαιδευτικά προγράμματα, ιδέες ζαχαροπλαστικής και φωτογραφίες της πολικής αρκούδας.

Η άποψή μας για την κοινωνία διαμορφώνεται από την καθημερινότητά μας.
Τα κανάλια λένε ότι η έξοδος του Πάσχα διεξάγεται ομαλα, αλλά εγώ έχω κολλήσει ώρες ολόκληρες στην εθνική. Λένε ότι έριξε ένα μέτρο χιόνι στη γειτονιά μου, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι είναι κοτσάνα, ενάμισι πόντο έριξε μάξιμουμ. Λένε οτι έχει φρακάρει το κέντρο της πόλης από μια απεργία, αλλά εγώ την ίδια ώρα χρειάστηκα για να πάω στη δουλειά μου.
Το ίδιο και για σοβαρότερα θέματα, που στην καθημερινότητά μου τα αντιλαμβάνομαι διαφορετικά απ'ότι παρουσιάζονται στα ΜΜΕ.

Καποιο ατομο μου ειπε "Παω τα παλια ρουχα στην εκκλησια γιατι αν τα παω αλλου θα τα πάρουν οι Αλβανοι κι εγω θελω να τα παρουν οι φτωχοι" Το άτομο αυτο θα ακουγε οποιονδηποτε του νομιμοποιουσε τις αποψεις του. Δεν ευθυνεται λοιπον κανενας Ευαγγελατος. Τα ΜΜΕ απλώς διογκωνουν το ήδη υπάρχον προβλημα.

 
At Tue Apr 03, 06:04:00 PM, Blogger Rodia said...

Ωραίο ποστ!:-)
Μια ερώτηξις μονάχα: Πού βασίζεις αυτο που γράφεις, ότι "Γιατί η βία, ως επίδειξη της δύναμης, είναι βασικό ένστικτο του κάθε ανθρώπου για την επικράτηση και την επιβίωση."..???..

Το είδα και αλλού γραμμένο και διαφωνώ ριζικά. Γιατί να ισχύει σήμερα, στην εποχή μας, όπου ΔΕΝ ζούμε πλέον στα σπήλαια..?

:-)

 
At Tue Apr 03, 06:32:00 PM, Blogger industrialdaisies said...

Από το ατομικό -που γνωρίζει την αλήθεια δηλαδή όπως είπατε- έως το συλλογικό άρα κάτι γίνεται και χάνεται η αλήθεια, η γνώση, η μνήμη... Γίνεται όμως "όχλος" -με όλα τα χαρακτηριστικά αυτού- ο συνειδητοποιημένος; Ποια αλήθεια γνωρίζει αυτός ο όχλος -αυτή που του παρουσιάζουν, αυτή που διαισθάνεται ή αυτή που αποδεικνύεται; Ξέρετε, μου είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριώσω μέσα μου ότι κουμαντάρει ένας όχλος αμνήμων και απαίδευτος ένα σύνολο συνειδητοποιημένων... Κάτι δεν κολλάει, δεν νομίζετε;

 
At Tue Apr 03, 06:37:00 PM, Blogger christina said...

Φοβερη απεικονιση της πραγματικοτητας των δελτιων ειδησεων

dimosiografia

 
At Tue Apr 03, 07:31:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

@ Passer-By: αξιομνημόνευτον βίδεον.

@ ΒιομηχανικέςΜαργαρίτες: εύστοχη η παρατήρηση για το κατώφλι μεταβίβασης από τον έναν συνειδητοποιημένο στους «πολλούς», τον «όχλο». Ο όχλος (και τον έχω δει να δρα και φοβήθηκα) δεν βλέπει -κοιτάει με την άκρη του ματιού του-, δεν ακούει -πιάνει το αυτί του κάτι λίγα-. Ο ίδιος ο όχλος αποτελείται από ανθρώπους που σκέπτονται. Αλλά που παύουν να το κάνουν από τη στιγμή που εντάσσονται στον όχλο. Και μην πιάνεις μόνο το βίαιο όχλο, δες τον τρομοκρατημένο, πανικόβλητο όχλο. Που πάει και τσαλαπατιέται ενώ 3-4 μέτρα πιο 'κει, είναι η σωτηρία.

 
At Tue Apr 03, 07:36:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Μλκία μου, βιάστηκα.
τα περισσότερα από τα παιδιά, που συμμετείχαν στο λυντσάρισμα/σύγκρουση, έχουν πάει στο στρατό κι έχουν εκπαιδευτεί να επιτίθενται χωρίς να σκέφτονται. Φυσικά εκεί αντιδρούσαν υγειώς (λουφάροντας ή κοροϊδεύοντας τους εκπαιδευτές τους). Τώρα, όμως, υπάκουσαν τον «Τάκη» και τον «Τόλη» με το τζιπ BMW, καβάλησαν τα χάρβαλα παπιά τους και πήγαν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν.
Ανθρωποι που είδαν το νεκρό, μαρτυρούν ότι τον χτύπαγαν για να τον σκοτώσουν κι ότι το κεφάλι του είχε παραμορφωθεί από τις κλωτσιές.
Χίλιες φορές να τις τρώω από τους επαγγελματίες των ΜΑΤ, παρά από τέτοιους «ερασιτέχνες»!

 
At Tue Apr 03, 07:36:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ροδιά μου, σωστά διαφωνείς, ανθρώπινα. Η 'φύση', όμως, δεν αλλάζει (έτσι λένε οι επιστήμονες), χειραγωγείται. Με την παιδεία, με τους Νόμους που διέπουν μια κοινωνία, με τη Θρησκεία, με με με. Και στη 'φύση' του ανθρώπου είναι και η βία ως μέσο επιβίωσης και επικράτησης. Δεν χωράει συμφωνία ή μη. Δεν είναι άποψη. Είναι δεδομένο.
Και μπορεί να 'χειραγωγηθεί' και προς το καλό και προς το κακό...

 
At Tue Apr 03, 07:57:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

passer by, μακάρι να υπήρχε κάποιος ψυχολόγος στην παρέα για να διευκρινίζει τέτοιες λογικές απορίες. Για τις δικές μου αντίστοιχες απορίες σε διάφορες φάσεις της επαγγελματικής μου ζωής, (π.χ. κατά την 'ψυχοτεχνική δοκιμασία' υποψήφιων για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) άκουγα με προσοχή τους αρμόδιους επιστήμονες γιατρούς, μετεκπαιδευμένους και εξειδικευμένους σε επί μέρους τομείς της Ψυχολογίας, όπως στην Ψυχολογία Μαζών και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι όσο 'συνειδητοποιημένος' και να είναι ένας άνθρωπος, όταν 'ομαδοποιείται' ,με οποιονδήποτε τρόπο, αντιδρά και συμπεριφέρεται ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά απ΄ ο,τι όταν είναι μόνος.
Οι διαδικασίες δε για την 'ομαδοποίησή' του είναι βαθμού δυσκολίας αντιστρόφως ανάλογου του επίπέδου 'ωριμότητάς' του (του επιπέδου του 'γνώθι εαυτόν').

Industrialdaisies, αυτά ισχύουν και για τη δική σου απορία αν ο συνειδητοποιημένος μπορεί να γίνει μέλος του 'όχλου'. Ναι, εύκολα ή δύσκολα, αναλόγως του βαθμού 'συνειδητοποίησής' του. Και μπορεί να ακούγεται κουφό, αλλά άπαξ και μπείς στον όχλο, παύεις να είσαι ΕΣΥ. Ο όχλος έχει τη δική του δυναμική που δεν υποτάσσεται σε νόμους και κανόνες και ηθική που λογικά αποδέχεται κάθε άτομο ξεχωριστά.
Και έτσι, όπως, συζητάμε -και μ' αρέσει- εσύ κι εγώ, διαφορετικές γενιές, για να 'συνειδητοποιηθούμε ακόμα περισσότερο, σκέφτομαι τι καλά θα ήταν αυτά τα 'επιστημονικά' της Ψυχολογίας να γίνουν καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για να αντιστέκονται στην χειραγώγησή τους σαν όχλος.
Κι ένα μικρό παράδειγμα. Ξέρεις πόσοι 'συνειδητοποιημένοι' άδειαζαν τα ράφια από κάθε λογής γάλατα και κατεψυγμένα χορταρικά όταν έσκασε το Τσερνόμπιλ; Ξέρεις πόσοι 'συνειδητοποιημένοι' μπούκαραν στα σουπερ μάρκετς και έφυγαν με τροφές που θα σάπιζαν στα ντουλάπια τους, την ημέρα των Ιμίων; Και, το 'συνειδητοποιημένοι' δεν το λέω ειρωνικά. Ήταν. Αλλά, λειτούργησε ο φόβος, ο πανικός, η 'οχλοποίηση' που οδηγεί σε παράλογες πράξεις.

 
At Tue Apr 03, 08:09:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Passer by, καλό!

Μαντρόσκυλε, ακριβώς αυτά γράφαμε μαζί.

Spireto 72, όχι βέβαια, δεν έγινε χούλιγκαν στα 25 του. Και αν βρουν αυτόν που τον κλωτσούσε, ξέρεις τι θα γίνει; Ξέρεις τι ΘΕΛΕΙΣ να γίνει;
Αν αυτός είναι ένα παιδί 17-18 χρονών, με 'πρότερο έντιμο βίο', που ενεργούσε υπό την επίρροια ουσιών που κάποιοι κακοί του έδωσαν και δεν είχε επίγνωση της πράξης του και και και, εσύ, εγώ, ΟΛΗ η μπλογκοπαρέα, θα πούμε 'σταυρώστε τον';
Άσε. Η χαροκαμμένη μάνα είναι χαροκαμένη μάνα. Και κανείς δεν μπορεί ούτε θα μπορέσει να της εξηγήσει το γιατί. Ούτε να της ζητήσει ευθύνες...

 
At Tue Apr 03, 08:14:00 PM, Blogger Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Άμα πιάσουν «αυτόν» που σκότωσε το παιδί (γιατί το ξες καλά ότι οι πραγματικοί ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί θα την γλυτώσουν) και τον κλείσουν στη φυλακή, πολύ απλά θα δολοφονηθεί εκεί μέσα και θα γίνει άλλος ένας νεκρός ήρωας. Ήρωας για κάποιους, φονιάς για κάποιους άλλους.

 
At Tue Apr 03, 08:31:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Και αυτό μέσα στις πιθανότητες είναι...

 
At Tue Apr 03, 08:38:00 PM, Blogger christina said...

@Ημίαιμος

Δε διαφωνώ ως προς τη συμπεριφορά του ανθρώπου ως μέρος του όχλου. Ισα ισα.
Απλα πιστευω οτι η ομαδοποιηση αυτη δε διαρκει 24/7 και οτι τον περισσοτερο καιρο λειτουργουμε ως ατομα και το βρισκω χειροτερο, γιατι εκει επιλέγουμε ψυχραιμα το πιο στραβο.

 
At Tue Apr 03, 09:09:00 PM, Blogger dodo said...

"Το έγκλημα της χειραγώγησης και διαχείρισης των μαζών με τη μέθοδο της μαζικής τρομοκράτησής τους".

Συντελείται εμπρός μας. Και είναι αυτό που προσωπικά με τρομοκρατεί...

 
At Tue Apr 03, 09:38:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

passer by, α, ναι, εκεί είναι όμως άλλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη λογική των αποφάσεων που, στραβές ή σωστές, παιρνούν από μια διαδικασία σκέψης που δεν υπάρχει στον όχλο.
Είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που έχει να κάνει με την ποιότητα του πολιτισμού της κάθε κοινωνίας.

dodos, ως συνήθως, με δυό γραμμές καταφέρνεις να πεις αυτό που εγώ το λέω με δέκα! :)

 
At Tue Apr 03, 10:28:00 PM, Blogger σχολιαστής said...

Αγαπητοί φίλοι, δεν βλέπω μαζική τρομοκράτηση. Το βασικό εργαλείο χειραγώγησης, είναι ο άκρατος καταναλωτισμός και η, με πλήση εγκεφάλου λειτουργούσα, διαφήμιση. Ο μέσος νεοέλληνας, είναι ένα γαιδούρι ξεσαμάρωτο, είναι ανάγωγος και γραψάρχιδος, αλλά τρομοκρατημένος όχι. Αντίθετα "τρομοκρατεί" με τη συμπεριφορά του κάθε άνθρωπο με μαγκιά και ήθος. Πρόκειται για το κλασικό είδος "νεατερντάλιους νεοέλληνους" που δεν επιδέχεται θεραπεία. Και επειδή θεωρεί τον εαυτό του εκλεκτό, βαυκαλίζεται ότι είναι και απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, το γομάρι.

 
At Tue Apr 03, 11:02:00 PM, Blogger rockerblogger said...

Φίλτατε, για το Καρτελ τα λες πολύ καλά. Για τις συμμορίες με τους νεαρούς παραθέτεις την ορθολογική κοινωνική πλευρά. Κατά σύμπτωση με το ίδιο θέμα ασχολούμαι - λακωνικά - στο δεύτερο ποστ που ανέβασα σήμερα (γκρίζα διαφήμιση:)

Στάθηκα και στη φράση του Καιρού "..εμεις σφαζομασταν αυτοβουλως για το αντριλικι ΜΑΣ".

Κάπως έτσι νομίζω ήταν και θα είναι πάντα.

 
At Tue Apr 03, 11:07:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Σχολιαστή, ενδιαφέρουσα ανάλυση! Βάλε τώρα τον περιγραφόμενο στον όχλο και πολλαπλασίασε επί χίλια κάθε χαρακτηριστικό του!

 
At Tue Apr 03, 11:08:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Rockerblogger,
ROCKERBLOGGER!!!!!
ROCKERBLOGGER?????

 
At Tue Apr 03, 11:49:00 PM, Blogger rockerblogger said...

:)))))))))))))))

 
At Tue Apr 03, 11:56:00 PM, Blogger spiretos72 said...

Η φύση για να αλλάξει θέλει χιλιάδες, εκατομύρια χρόνια. Οπότε μπορούμε να πούμε πως πρακτικά δεν αλλάζει.

Πάντως νομίζω πως οι ουσίες δεν σε μεταμορφώνουν σε κάτι που δεν είσαι. Απλά η "χαλιναγώγηση" παύει να υφίσταται, σου λύνονται τα φρένα με άλλα λόγια, και βγάζεις τον πραγματικό σου εαυτό. Και εδώ μπαίνει η ευθύνη της μάνας, γιατί η μάνα έχει ευθύνη. Ίσως όχι τυπικά, αλλά το παιδί της με την δική της ανοχή έγινε χουλιγκάνος

 
At Wed Apr 04, 12:19:00 AM, Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Κύριοι άλλοι λειτουργούν ως εθνικοί νταβαντζηδες και άλλοι ως εθνικοί μπαχαλόμαγκες, καθότι λογω ανεργείας 28% στα στρώματα νεολαίας (ανεργία μήτηρ πάσης κακίας) εξέλλειπον οι εθνικοί μπετατζήδες.

 
At Wed Apr 04, 12:27:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Σπυρέτο μου, όλα σωστά -αν και στην 'οχλοποίηση' οι ουσίες απλώς διευκολύνουν τη διαδικασία- μόνο που στη χαροκαμένη μάνα δεν αποδίδεις ευθύνες. Έχει δεν έχει. Γιατί, ούτως ή άλλως, είναι μάταιο.
Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν καταλαβαίνει.
Κι αναρωτιέται 'γιατί' μέχρι να πεθάνει.

dionysos, ...διονυσιασμένο σε ακούω! :))

 
At Wed Apr 04, 03:01:00 AM, Blogger industrialdaisies said...

Ημίαιμε, συγγνώμη άργησα να μπω πάλι γιατί ήταν μια δύσκολη μέρα. Μ'αρέσει που διαισθάνομαι ότι συμφωνούμε, και μ'αρέσει γιατί διαφωνώντας μπορεί και να προχωράμε... Σε όσα λες για τον όχλο συμφωνώ... Ή μάλλον διαφωνώ, εν μέρει. Γιατί, δεκτές και οι ψυχολογικές αναλύσεις (τις οποίες έχω υπόψιν ως κομμάτι των σπουδών) και τα στατιστικά και όλα, αλλά με τι όργανο μετριέται η "συνείδηση"; Μετρητές συνειδήσεων αυτοαναγορεύονται οι ψυχολόγοι, τα μέσα ενημέρωσης, τα μοτεράκια της AGB ή μήπως τα best sellers των βιβλίων; Προσωπική άποψη, ευάλωτη σε κριτική, είναι πως η ταχύτητα με την οποία σε καταλαμβάνει το πλασαρισμένο και προμοταρισμένο από τον όχλο -ή τους υποκινητές/ηθικούς αυτουργούς του- συναίσθημα τόσο πιο μακριά είσαι από την "αυτοσυνείδηση" και αντίληψη, άρα δεν είναι -μόνο- ότι ο όχλος είναι καταλύτης αλλά και το ότι το άτομο δεν είναι έτοιμο να αντιληφθεί τον εαυτό του μέσα σε αυτόν. Νομίζω πως τα θεμέλια της σύγχρονης συνείδησης είναι σαθρά και πλασματικά και ετοιμόρροπα (και εδώ να πω ότι με τον τρόπο που χειριζόμαστε τέτοιες έννοιες μέχρι στιγμής εκφέρουμε καθαρά δυτικό τροπο σκέψης και ορισμούς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί εντοπίζουν πάντα σωστά το κέντρο του στόχου). Γιατί η συνείδηση μάς παρουσιάζεται μέχρι εκεί που δεν απειλείται η ύπαρξη του όχλου και της μάζας , άρα το πρώτο βήμα είναι να αποκαλύψουμε από μόνοι μας την πλήρη και προσωπική για τον καθένα μας εικόνα της συνείδησης -και ήδη αυτό νομίζω δημιουργεί "αντισώματα" στον όχλο. Όσο για τον φόβο και τον τρόμο συμφωνώ απόλυτα. Σε μια συνάρτηση παραστατική της κοινωνίας μας είναι σταθερά και δεν μπορώ παρά να θυμηθώ το φοβερά εύστοχο σχόλιο του Marilyn Manson στο ντοκυμαντέρ του Moore "Bowling for Columbine". Περιγραφικό και λιτό, έθεσε το πρόβλημα και παρακίνησε τη φαντασία! Καλό Πάσχα και συγγνώμη που έπιασα τόσο χώρο.

 
At Wed Apr 04, 07:03:00 AM, Blogger So_Far said...

Συμφωνώ και προσυπογράφω. Και φοβάμαι αυτά που έρχονται, τα πληρωμένα και καθοδγούμενα, στηριγμένα σε σύγχρονους 'μπουραντάδες'. Πάντα πίστευα και δυστυχώς μάλλον θα έχω δίκιο, ότι αν θέλεις να τρομοκρατήσεις μάζεψε ότι έχει μείνει στον πάτο του πηγαδιού, κράτησέ το αγράμματο, απαίδευτο ,γέμισέ το με μίσος και ρίξτο στο δρόμο μαζί με άλλους όμοιούς του. Σήμερα είναι το χρώμα της φανέλλας, αύριο μπορεί να είναι το χρώμα των ιδεών... και αυτό το αύριο έρχεται.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η εικόνα μου φέρνει στο μυαλό το πώς ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία, μαζεύοντας τα κατακάθια από τα καπηλειά... δεν ξέρω αλλά αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ...

 
At Wed Apr 04, 09:39:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

industrialdaisies, σε τίποτα απ' όσα γράφεις δεν έχω κάτι ν' αντιπαραθέσω.
Τον όρο 'συνειδητοποιημένος' για το συγκεκριμένο σχόλιό μου, τον 'δανείστηκα' από δικό σου προηγούμενο όπου αναρωτιέσαι 'Γίνεται όμως "όχλος" -με όλα τα χαρακτηριστικά αυτού- ο συνειδητοποιημένος;' και
'Ξέρετε, μου είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριώσω μέσα μου ότι κουμαντάρει ένας όχλος αμνήμων και απαίδευτος ένα σύνολο συνειδητοποιημένων...'.
Για μένα, πάντως, μια 'πλατιά' ερμηνεία του συνειδητοποιημένου πολίτη' είναι αυτή του 'γνώστη των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του στην κοινωνία που επέλεξε να (συμ)βιώνει'
Καλό Πάσχα! :)

 
At Wed Apr 04, 09:46:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

So_far, είναι και λυπηρό και επικίνδυνο. Αποδεικνύεται δε, και αποτελεσματικό αφού οι περισσότεροι από εμάς εδώ καταγράφουμε τον ΦΟΒΟ μας.
Νομίζω, όμως, ότι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στην πραγματική του διάσταση, με τα πραγματικά του δεδομένα και με καθαρό από συναισθήματα μυαλό. Μόνο έτσι, η εικονική γιγάντωση του φαινομένου σήμερα, δεν θα γίνει πραγματικός εφιάλτης του αύριο.
Η πρώτη μας, δηλαδή, μέριμνα, νομίζω ότι πρέπει να είναι η αποκάλυψη των 'καθοδηγητών'...
Καλό Πάσχα!

 
At Wed Apr 04, 10:04:00 AM, Blogger spiretos72 said...

Καλα, δεν είχα στο νου μου να την πέσουμε στη μάνα γιατί τα πήγε τόσο χάλια με αυτό το παιδί! Αλλά μου περνάει από το νου πως άμα το παιδί σας είναι χούλιγκαν πρώτα φταίτε εσείς και μέτα ο Κόκκαλης, η πολιτεία, η κακή του μοίρα, οι αμερικανοι κλπ, κλπ

 
At Wed Apr 04, 10:26:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Το ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!! :)

 
At Wed Apr 04, 07:08:00 PM, Blogger herinna/ said...

Η χειρότερη μορφή βίας και τρομοκρατία είναι αυτή που ασκείται από τους μεγαλοκαρχαρίες που εξουσιάζουν την εξουσία. Τάδε έφη Ελένη χεχε.

 
At Wed Apr 04, 09:34:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Ενδιαφέροντα όλα αυτά αν και τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα κατ εμέ είναι ποιο πρακτικά

1)Την Κυβέρνηση την κάθε κυβέρνηση δεν την πολύ ενδιαφέρει. Ίσα - ίσα την συμφέρει να χτυπιούνται οι ποιο νέοι σε ηλικία μεταξύ τους
Εφόσον δεν χτυπιούνται με τα ΜΑΤ ή δεν σφάζονται στην Εκάλη ας χτυπιούνται. Ευκαιρία να εκτονωθούν
σε προγραμμματισμένα μέρη και ώρες


2)Οι παράγοντες επιδεικνύουν την δύναμη τους "κατεβάζοντας" τους "επιστήμονες" της εξέδρας στέλνοτας το "μύνημα" τους στην Πολιτεία. "Μην αγγίζεται τον Πρόεδρο".
Ποιος τολμά να πάει κόντρα π.χ. στον Κόκκαλη όταν έχει "στρατό" που φωνάζει "Κάτω τα χέρια απτον Ολυμπιακό";

3)Οι οπαδοί αποκτούν "ρόλο" στη ζωή τους και "σεβασμό" στον περίγυρο τους. Κάποιοι από αυτούς το χαρτζηλίκι του επαγγελματία φιλάθλου και την "μαύρη" τους ή "άσπρη" τους


Χρόνια πολλά και καλά
με χαρά και υγεία
και.. καλοψημένο οβελία

Άσπρος Λύκος

 
At Thu Apr 05, 06:10:00 AM, Blogger So_Far said...

Ξέρετε τί φοβάμαι πιο πολύ; Όταν θα βρεθούν οι καθοδηγητές - γιατί θα βρεθούν και είναι σίγουρο - θα μείνουμε εκεί.
Θα σας το πω διαφορετικά, πώς το έχω στο μυαλό μου και ας φαίνεται άσχετο:
Τον Λαμπράκη τον σκότωσε ο Κοτζαμάνης με το τρίκυκλο, τον Κέννεντυ ο Όσβαλντ...
Τα μεγέθη δεν είναι ίδια, σαφέστατα, γίνεται το εξής: πιάνουμε το χέρι και αφήνουμε το κεφάλι.

 
At Thu Apr 05, 07:16:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

herinna, τάδε έφα σοφή Ελένη! :)

Ασπρόλυκε, την κάθε κυβέρνηση την πολυενδιαφέρει να πλακώνονται και στην Εκάλη και να πλακώνονται και με τα ΜΑΤ.
Αλλιώς δεν θα είχε κανένα λόγο να έχει ΜΑΤ...!

so_far, φαινομενικά ναι. Αλλά και το ότι γνωρίζουμε πλέον ότι υπήρξαν καθοδηγητές, γινόμαστε πιο 'ψιλιασμένοι' πολίτες και τους 'δυσκολεύουμε' στους επόμενους σχεδιασμούς τους.
Η 'γνώση' τις περισσότερες φορές είναι πολύ καλύτερο όπλο από την εκδίκηση. :)

 
At Thu Apr 05, 03:03:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Θα διαφωνήσω με την οπτική σου.
Τα πράγματα πάνε αντίστροφα
Πρώτα υπάρχει το κοινωνικό "πρόβλημα" και μετά έρχεται η εκάστοτε κυβερνητική "λύση".

Τα ΜΑΤ "αντιμετώπισαν" τα "προβλήματα" των διαδηλώσεων
Έχω βάλει και το σχετικό λινκ από τους Ιούς της "Ε" στο προηγούμενο post

One more time
Καλό Πάσχα!!

Άσπρος Λύκος


Υ.Γ.(Λίγο μεγάλο..)

Η οπτική μου γωνία για τον μύθο του Κέννεντυ

Δράττομαι της ευκαιρίας περί αναφοράς του "ειρηνιστή" Κέννεντυ
για τον οποίο προσωπικά έχω την χειρότερη γνώμη.

Γιος ενός θα έλεγα ψιλοΜαφιόζου Ιρλανδού πατέρα.
Υποστηρήχθηκε απ την Μαφία και ο οποίος εκλέχτηκε πρόεδρος οριακά από τον Αμερικάνικο Λαό.
Ήταν αυτός που έστειλε τα Αμερικανικά Στρατεύματα στο Βιετνάμ.Τότε λέγονταν "Στρατιωτικοί Σύμβουλοι"

Οι εικασίες για τους "λόγους" του θανάτου του είναι αρκετές. Θα αναφέρω δύο

1)Πολιτικό Πλαίσιο

Παραλίγο να προκαλέσει Πυρηνικό Ολοκαύτωμα στην κρίση της Κούβας. Κάτι που καμία από τις δύο υπερδυνάμεις δεν ήθελε. Ειδικά μετά τα "ανοίγματα" του τότε ΓΓ του ΚΚΣΕ Χρουτσώφ στη Δύση περί "τέλους του πολέμου των τάξεων"


2)Νομισματικό Πλαίσιο

Υπήρχε η πρόθεση του jfk να αφαιρέσει το "δικαίωμα" που έχουν από την δεκαετία του 20 να εκδίδεται χρήμα από τους Ιδιώτες και να το επαναφέρει κάτω απτον έλεγχο του Αμερικανικού Δημοσίου
Η Fed η οποία εκδίδει το δολλάριο, ελέγχεται από Ιδιώτες.
DIRTY SECRETS OF THE TEMPLE

Το παραπάνω άρθρο αξίζει να διαβαστεί μιας και λέει με απλά αλλά όχι απλοικά λόγια τον τρόπο παραγωγής χρήματος από την FED

Το blog
SteveLendmanBlog

ανήκει σε 70χρονο Αμερικανό Δημοκρατικό, υποστηρικτή του Tsaves και με αρκετά καλή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην Λατινική Αμερική

 
At Thu Apr 05, 07:04:00 PM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ασπρόλυκε, τα ίδια λέμε....

Περί των συνωμοσιών που έφαγαν τον Κέννεντυ, είναι τόσες πολλές που πλέον έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Ακριβώς όπως ήθελαν αυτοί που τον έφαγαν...
Φύγαμε απ' το θέμα πάλι, ...:)))

 
At Thu Apr 05, 10:08:00 PM, Blogger herinna/ said...

Ναι κάτι τέτοια έγραψα στις πανελλαδικές το 85 κι έχασα τη θέση για τη φιλοσοφική. Ευτυχώς δηλαδή. Καλό Πάσχα σου είπα; Να περάσεις υπέροχα καλή Ανάσταση και κοίτα όταν κατεβάσεις τη σημαία στο Νότο, να ειδποιήσεις ε;

 
At Fri Apr 06, 02:33:00 AM, Blogger Rodia said...

Για την "έμφυτη βία" κάτι τι..
Ετυχε να έχω την ευκαιρία να γνωρίσω ένα μοναδικό άνθρωπο και επιστήμονα ανθρωπολόγο, ο οποίος είχε επισκεφτεί φυλές που ζούσαν σε πολύ παλιές εποχές, πολύ πριν το δικό μας "πολιτισμό" δλδ. Ελεγε λοιπόν ότι σε αυτές τις φυλές δεν υπήρχε βία, οι άνθρωποι ζούσαν ειρηνικά, σε ομάδες. Δεν υπήρχε καν η λέξη "φόνος", πόσο μάλλον η πράξη.
Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες, αμα το ψάξω σίγουρα θα βρω περισσότερα, το ερώτημα που γεννιέται είναι αν όσο ο άνθρωπος "εκπολιτίζεται" τόσο η βία αυξάνεται σε ποσότητα και "ποιότητα". Σήμερα, εκφραζόμαστε βίαια όχι μόνο για να σκοτώσουμε έναν εχθρό σε μάχη σώμα με σώμα, αλλά εξολοθρεύουμε ολόκληρα έθνη, ξεκινώντας από το "φυσικό" του πράγματος να βάλουμε τρικλοποδιά στον ανταγωνιστή για να του "φάμε" τη θέση.

Αρα; Η βία διδάσκεται (με το ξυλοδαρμό στην οικογένεια, στο σινεμά, κλπ κλπ) και διαδίδεται εξ απαλών ονύχων -με τα τρομαχτικά παραμυθάκια π.χ.

:-)

 
At Fri Apr 06, 10:52:00 AM, Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ελένη, καλή Ανάσταση, σίγουrα θα ειδοποιήσω εγκαίρως.

ΜαρινοΡοδιά μας, το ότι δεν υπάρχει 'βία' στις φυλές που περιγράφεις αποδεικνύει ότι ο 'πολιτισμός' τους, ο τρόπος δηλαδή που συμβιώνουν δεν φέρνει στην επιφάνεια της καθημερινότητάς τους το ένστικτο της βίας. Δεν χρειάζεται. Να σημειώσω ότι και στη θάλασσα, πάνω στα καράβια, η βία είναι στατιστικώς μηδενική σε σχέση με αυτή της στεριάς. Γιατί, στα καράβια, θα ήταν επικίνδυνη και γι αυτούς που εύκολα θα κατέφευγαν σ' αυτή. Αλλά έτσι θα κινδύνευαν να πνιγούν, οπότε το πιό δυνατό ένστικτο της επιβίωσης τους κάνει να αναζητούν άλλους τρόπους.

Το ότι για οποιονδήποτε λόγο δεν εκδηλώνεται το ένστικτο της βίας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έμφυτο. Με τη φύση σου, τον χαρακτήρα, γεννιέσαι και πεθαίνεις, η συμπεριφορά σου είναι αυτή που επηρεάζεται, καλλιεργείται και διαμορφώνεται. Αυτό εκμεταλλεύονται οι 'ειδικοί'.

Χρειαζόμαστε πάντως έναν επιστήμονα να πάρει θέση!
Καλή Ανάσταση! :)

 
At Tue Apr 10, 02:18:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Για τον jfk είναι οι επικρατέστερες.
Ρώτα το ποιος έχει το κίνητρο και θα οδηγηθείς σε αυτόν που κάνει την πράξη.

Ποιο είναι το θέμα.. φίλε Ημιάιμε;
Το θέμα είναι να την..βρεις.
Αυτό έχουν στο μυαλό τους οι σπόνσορες της βίας και τα τσιράκια τους "χειρονακτικά" και δημοσιογραφικά.

Το ίδιο έλεγε ένα Παλαιότερο Άσμα το οποίο νομίζω ήταν επί χούντας Το ίδιο λέει παλαιότερο διαφημιστικό του "Θέματος" των Κίτρινου ΕΥΠατζή και του Γιαουρτοφάγου πρώην Μαυροτρύπα της "Ελευθεροτυπίας".
Ας είναι καλά τα χέρια των "Ρηγάδων".
Δυστυχως τα γιαούρτια που εκτοξεύτηκαν στην μούρη του πρωην Κνιτη, νυν διεθυντή και του σπόνσορα της ποδοσφαιρικής βίας "Πρωταθλητή" Θέμου εν έτος 1993 ήταν light
Ήταν σε πλαστικό περίβλημα άνευ του παραδοσιακού πήλινου..

Xρόνια Πολλά Καλά !

Άσπρος Λύκος

 

Post a Comment

<< Home